Witam serdecznie potrzebuję porady czy to normalne, że przy wrzucaniu 1 slychać stuk. Tak samo jest na dwójce wyrzej już cisza. Nie zawsze tak jest ale w około 80%. Prosze o informacje jak u Was
Ten stuk to poprostu dzwiek uderzajacych o siebie niesynchronizowanych kol zebatych skrzyi biegow.
Mozna moto pociagnac na wcisnietym sprzegle do tylu, wtedy wbic jeden to bedzie ciszej.
a ja myślałem że to tylko problem w 929 . Ja już pytałem na forum w tej sprawie no i podobno to jest normalne zjawisko ,nawet zastanawiałem się czy to nie jest źle wyregulowane sprzęgło albo wina oleju ??? aczkolwiek jest to nieprzyjemny dzwięk dla ucha
Jak się komuś chce tak robić to można na zgaszonym wbić jedynke puścić sprzęgło i popchnąć do tyłu , przodu. Pózniej zdecydowanie ciszej wchodzi 1. Ale tak wogóle to norma, że jest stuk praktycznie w każdym moto.
w każdym japońcu jakim miałem było tak samo(kawasaki Zx-7r ninja , Honda cbr 929 ) jag by budowlaniec wiadro z gruzem z pierwszego piętra majchną . Taki urok