Dzisiaj jest 07 czerwca 2025, 20:50

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Problem z ładowaniem

Tematy dotyczące usterek lub awarii Hondy Fireblade CBR929RR SC44 2000-2001

Moderatorzy: maciekx, Tytus

Awatar użytkownika

Motocykl: CBR 929
Rok produkcji: 0

Problem z ładowaniem

Post » 19 lutego 2008, 02:00

Witam wszystkich, ostatnio pojawił mi się problem z ładowaniem, a konkretnie mam za mały prąd ładowania na światłach, bez nich i nawet na postojowych miedzy 3 a 5 tys mam 14.4 ale jak tylko włączę światła spada 12.2 czyli rozładowuje mi aku. zakładałem nowy reg i dalej to samo, jakieś sugestie gdzie szukać przyczyny i jak sie do tego zabrać? z gory dziękuje za pomoc, mam już dość ładowania go co noc.

Motocykl: Fireblade 929

Re: Problem z ładowaniem

Post » 19 lutego 2008, 19:43

gothan pisze:Witam wszystkich, ostatnio pojawił mi się problem z ładowaniem, a konkretnie mam za mały prąd ładowania na światłach, bez nich i nawet na postojowych miedzy 3 a 5 tys mam 14.4 ale jak tylko włączę światła spada 12.2 czyli rozładowuje mi aku. zakładałem nowy reg i dalej to samo, jakieś sugestie gdzie szukać przyczyny i jak sie do tego zabrać? z gory dziękuje za pomoc, mam już dość ładowania go co noc.

Cześć mozliwe ze masz uszkodzony alternator znajdujacy sie pod deklem po lewej sronie motocykla ja własnie to u siebie robie jutro odbieram z regeneracji wiec bede mogł cos wiecej sie wypowiedziec ,gosciu w zakładzie mi powiedział ze sie przegrzał wiec moze u Ciebiee jest ten sam problem ze jak dasz mu obciązenie to juz nie daje rady ładować .pozdrawiam

Awatar użytkownika

Motocykl: CBR 929

Post » 19 lutego 2008, 22:54

Tego się obawiałem ostatnio moja laska przewrociła moto przy małej prędkości i pękła pokrywa alternatora, pokrywę wymieniłem ale podejrzewam że uszkodzeniu mogł ulec niestety alternator bo uzwojenie cewek znajduje sie własnie na deklu. no to bede mial chyba mały wydatek.

Motocykl: Fireblade 929

Post » 20 lutego 2008, 08:22

gothan pisze:Tego się obawiałem ostatnio moja laska przewrociła moto przy małej prędkości i pękła pokrywa alternatora, pokrywę wymieniłem ale podejrzewam że uszkodzeniu mogł ulec niestety alternator bo uzwojenie cewek znajduje sie własnie na deklu. no to bede mial chyba mały wydatek.

Tak to bardzo mozliwe bo u mnie tez wyglada lekko przetarty jakis czas temu a to moto mam od nie dawna .Te uzwojenie mozna zregenerowac ale nie wiem na ile to jest dobre

Wróć do Usterki/awarie (CBR929RR SC44)