) . Albo przez pierscienie, ktore sa zle ułozone w cylindrach , albo przez głowice a dokładniej przez prowadnice zaworowe ktore w niektorych a dokładniej bardzo wielu egzemplarzach sa wadliwe przez co zawory maja minimalny luz na boki i rozp......... uszczelniacze . Ogolnie wymiana samych uszczelniaczy nic nie da
trzeba wymienic wszystkie zawory ( najczesciej sa juz przetarte i zaden uszczelniacz nie bedzie trzymał ) czasami nawet szklanki co niektore tez sa porysowane , naprawic głowice załozyc nowe uszczelniacze komplet nowych uszczelek pod cylindry głowice klawiature , głupota byłoby dla pewnosci nie wymienic pierscieni . Poskrecac to wszystko do kupy i bedzie hulac jak trzeba i nie powinno brac przysłowiowo ani grama oleju . Bo bzdura jest mowienie ze ten typ tak ma czy litr na 1000 to norma . Jesli komus pali wiecej niz 150 gram na 1000 przy normalnej jezdzie to na bank ma uwalona głowice .Zazwyczaj moto nie bierze wcale albo 100-150 max przy ossstrej!!! jezdzie
. po co oni tak robia ? EUROPY nie cieszyc sie, usterka wystepuja we wszystkich mimo troche innej budowy głowicy.
Mnichu pisze:Jestem ciekawy statystyki: ilu forumowiczow na SC-59 ma ten sam problem?
Może jeszcze za wczas żeby coś stwierdzić bo dopiero 4tys mam nakręcone... ta pogoda mnie rozbraja
beti pisze:Może jeszcze za wczas żeby coś stwierdzić bo dopiero 4tys mam nakręcone...
Wróć do Usterki/awarie (CBR1000RR SC59)
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość