niedawno zalozylem battlaxa bt021 wczesniej malem pilot power 2ct i jednoznacznie stwierdzam ze michelin jest do dupy a brigdstone sa super ++++++++++++ teraz zapomnialem co to jest uslizg opony, na pilotach jest to normalka bynajmniej u mnie tak bylo
elo a co sadzicie na temat nowej opony ale lezakowanej??? ktos mial okazje jezdzic na takiej? czy zauwazyl gorsze wlasciwosci jezdne czy zachowywala sie w porzadku? np taka http://allegro.pl/item677946753_nowa_18 ... _1396.html
jezdzi ktos na gumach avona? np avon viper sport lub viper sport2... i czy ktos jezdzi na continentalach conti sport attack? kiedys mialem takiego continentala ale kupiona guma byla uzywana i szybko sie skonczyla dlatego chcialbym aby ktos kto zjechal taki komplecik od poczatku do konca sie wypowiedzial...
nalewki niby pod wplywem temperatury i predkosci moga sie rozpier... bardzo duzo negatytwnych opini słyszałem na ten temat ale osobiscie jezdze (zapier...) na bridgestone battlaxach nalewkach i je sobie bardzo chwale bardzo ladnie sie kleia do asfaltu z uslizgami opony mialem do czynienia tylko pod koniec jej zywotnosci i co najwazniejsze 50 funa (250zl) za laczka to jest smieszna cena
Hejka, mam pytanie czy przy zmianie profilu opony z tyłu z 50 na 55 trzeba z przodu tez wymienić? Ma to jakieś znaczenie ,jak ktoś wie to niech zapoda temat i wyjaśni
arek pisze:a co sadzicie o oponkach MICHELIN POWER ONE 2CT. cały czas sie zastanawiam czy warto...
kumpel mial taka nowa zalozona na wakacje i po przejechaniu 9 tys km praktycznie zeszla cala na srodku... a moja supercorsa sc2 byla w lepszym stanie Wiadomo ze nie bylo szalenstw tylko spokojna ale szybka jazda