Dzisiaj jest 18 czerwca 2025, 21:33

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

naklejki nie z grafnetu

Miejsce przeznaczone do ogólnych rozmów na temat motocykli Honda ;)

Moderatorzy: maciekx, Tytus

Motocykl: 929 RR
Rok produkcji: 2001

naklejki nie z grafnetu

Post » 22 sierpnia 2009, 19:34

Czeka mnie lakierowanie 929 bo się troszkę podrapała. Zastanawiam się czy malować na białą perłę czy robić na oryginał - jasna żółta. Ale teraz pytanie - proszę polecić mi jakiś dobry komplet naklejek bo oglądałem z grafnetu i po pierwsze są grube po drugie niekoniecznie dobrze powycinane otwory na śruby a po trzecie grafika na nich jest kiepska. Wiem że oryginały mogę mieć jak taki marudny jestem ale na pewno jest jakaś alternatywa. Pozdrawiam, Tomek

Dodam, że najchętniej malowanie Erion Racing ale tego nawet w grafnecie niema :(

Pochwały: 10
Motocykl:

Post » 22 sierpnia 2009, 19:55

polecam wyobraznie :D

Motocykl: był zx10r, jest sc57
Rok produkcji: 2004

Post » 22 sierpnia 2009, 20:28

dziwie sie że Kolega nie poleca grafnetu bo ja wszystkim polecam artykuły z grafnetu i uważam że są wysokiej jakości

Awatar użytkownika

Pochwały: 7
Motocykl: CBR 929 + YZ 250f +DR-Z 400 E leśny naqrwiacz

Post » 22 sierpnia 2009, 20:59

.a ja uwazam ,ze najlepsze naklejki ,najbardziej profesjonalne i najciensze są malowane AEROGRAFEM. :D

Motocykl: 929 RR

Post » 22 sierpnia 2009, 22:00

w grafnecie mają duży wybór i wyglądają na kompletne, ale postaram się cyknąć fotki 929 znajomego żeby pokazać te pixele w grafice i może uda się też ująć grubość. Można dużo zrobić samemu w corelu z tym, że czas na to poświęcony ... :/
Dla jednego kompletu mija się z celem choć jeśli udostępnił by ktoś szablony to chętnie bym się pobawił w dobór odcieni i wyciął to na jakiejś dobrej folii nawet w odblasku - to byłby doskonały efekt :)

Motocykl: Suzuki Gsx-r 1000 K9
Rok produkcji: 2009

Post » 24 sierpnia 2009, 21:31

ja bralem komplet naklejek z Grafnetu i srednio bylem zadowolony bo nie sa te same odcienie kolorow co w orginale a nawet bardzo sie roznily w moim przypadku.

Pochwały: 3
Motocykl: sc57 04'
Rok produkcji: 0

Post » 19 września 2009, 12:48

A ja powiem tak: jeśli chodzi o jakość druku to moim zdaniem jest bardzo ok, w porównaniu do naklejek z e-motocykl to jest bajka. fakt że na niektórych grafikach jak się przyjrzeć to widać małe pixelki ale ogólnie to są ok. Nie wiem jak jest z dużymi grafikami i dużymi naklejkami, czy pasują na otwory no i po naklejeniu wszystko się zgrywa. grubość naklejek to faktycznie trochę lipa bo są za grube a wynika to z tego że najpierw naklejka jest drukowana na folii a później laminowana żeby farba miała ochronę jakąś. Naklejki na bak można zamawiać nielaminowane, grubość jest wtedy jak oryginalnych, farba nie rozmywa się od lakieru. Jedno zastrzeżenie do firmy Grafnet: nie czytają dokładnie maili... raz zamawiałem 3 komplety na różne moto i w każdym komplecie był jakiś feler... w jednym było nie do tej wersji (do bandita S zamiast N), w drugim nie to malowanie (chciałem na srebrną a przyszło na czarną CB), w trzecim za duże znaczki hondy. Teraz zamawiałem znaczki hondy na bak, podałem wymiary (szerokość naklejki i samego nadruku) no i panowie z Grafnetu wzieli jeden wymiar tak jak trzeba a drugi pomylili z wysokością przez co naklejka była rozciągnięta inie nadawała się do przyklejenia... Na szczęście jak jest coś nie tak to nie robią problemów tylko odrazu wysyłaja drugie naklejki.
Na jakość nie narzekam ale mogliby czytać dokładniej zamówienia.
Polecam zamawiać naklejki z tłem w kolorze motocykla, o ile jest taka możliwość (na czarny to bez problemu, gorzej na jakieś metaliczne) szczególnie na bak bo wtedy nie widać pęcherzyków powietrza, odcisków palca itp.

Wróć do Ogólne Dyskusje