Dzisiaj jest 25 czerwca 2025, 11:06

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Wymiana transpondera w kluczyku

Tematy dotyczące modyfikacji i tunningu Hondy Fireblade CBR929RR SC44 2000-2001

Moderatorzy: maciekx, Tytus

Awatar użytkownika

Pochwały: 1
Motocykl: Yamaha Xmax 400
Rok produkcji: 2015
Samochód: Audi A3

Wymiana transpondera w kluczyku

Post » 16 października 2009, 18:38

Hej
Tak jak pisałem ,do zakupionej 929 dostałem tylko jeden kluczyk i w dodatku podłamany dookoła także bałem się jeździć po czym za Waszymi namowami kupiłem oryginalny kluczyk tyle ,że bez transpondera od użytkownika allegro : http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=56559 (bardzo uczciwy i rzetelny ) za cenę 50zł ,kupiłem poza allegro ,także to też świadczy o jego profesjonaliźmie.
Miałem jednak problem z jego docięciem gdyż ,będąc w 4ech zakładach wszędzie odstawiano mnie z kwitkiem ,aż w końcu natrafiłem na mały zakład gdzie miły Pan dociął bez żadnych oporów świeżą surówkę za 30zł... wyjaśnił również obawy w poprzednich zakłądach...
Tak więc miałem swój podłamany kluczyk i nowo zakupioną surówkę bez transpondera ,do której przełożyłem transponder z tego zniszczonego :
Obrazek

Tutaj mój podłamany klucz :
Obrazek Obrazek Obrazek

Po czym wykorzystując zwykły nożyk do tapet i śrubokręcik z mini bitem (zestaw do serwisu gsm z allegro za 10zł) z zakrzywioną końcówką (można użyć zwykłego śrubokręcika) podważyłem metalową blaszkę z logo Hondy...
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

...i zobaczyłem transponder zalany gumą-silikonem ,
Obrazek

zabrałem śrubokręcik i podważyłem delikatnie by wyszedł...
Obrazek
Obrazek
Obrazek

teraz analogicznie trzeba zrobić to samo z "pustą" surówką ...
Obrazek

I gotowe :
Obrazek
Blaszki mają bardzo mocny klej także nie trzeba dodatkowo ich podklejać ,wystarczy mocno docisnąć i nic się nie stanie. Gdyby u kogoś był słaby klej to zawsze może podkleić to taśmą dwustronną.

Generalnie operacja bardzo prosta ,ale może się komuś przyda :)
Pozdro
Grzesiek

Pochwały: 2
Motocykl: sc50
Rok produkcji: 0

Re: Wymiana transpondera w kluczyku

Post » 16 października 2009, 22:07

klari pisze:Hej

Blaszki mają bardzo mocny klej także nie trzeba dodatkowo ich podklejać ,wystarczy mocno docisnąć i nic się nie stanie. Gdyby u kogoś był słaby klej to zawsze może podkleić to taśmą dwustronną.

zdecydowanie podklejać, mi kiedyś to logo hondy odpadło i zgubiłem transponder...

Awatar użytkownika

Pochwały: 1
Motocykl: Yamaha Xmax 400
Rok produkcji: 2015
Samochód: Audi A3

Post » 17 października 2009, 10:25

Dobrze wiedzieć, podkleję dla pewności,dzięki

Wróć do Modyfikacje i Tunning (CBR929RR SC44)