Więc jeśli miałbym ustawić lagi względem siebie musiałbym podłożyć coś pod główkę ramy albo pod kolektory żeby je odciążyć tak jak mówi sasza. Tylko że w garażowych warunkach jest to trudne bo w 1000rr odpowiednie miejsce pod kolektorami jest tak daleko że podnosi się równolegle przód i tył motocykla i jest to baaardzo niebezpieczne (już to przerabiałem.
To cos zle przerabiales bo ja dopiero zmienialem lozysko glowki i moto pewnie stalo z tylu na stojaku a z przodu byly podstawianoe klocki ale nie pod kolektory tylko dwa klocki po obu stronach pod silnik tak ze kolektorow dotykaly bokiem.
Z tego co rozumiem to masz tylko jeden stojak i dla mnie to hardkor podnosic moto stojakiem tylko z przodu bez podparcia tylu.
Co do kola to jak wlozysz sama oske to bedzie sie krecic a jak zlozysz wszstko z tulejkami to bedzie lekki opor od uszczelnien ale to taki minimalny opor powinien byc.
I nie bardzo czaje jak ci brakuje 2mm?? gdzie te 2mm ci brakuje?? Przy tej srubce co w os sie wkreca?? tzn nie dochodzi ta srubka do lagi??
Jesli tak to zmien tulejki stronami. Tulejka z kolniezem ma byc od strony tej srubki (chyba prawa strona) a ta zwykla prosta z drugiej.
Wkladasz os przykrecasz srubke do osi chyba 103Nm potem zakrecasz 2 srubki w ladze tej ze srubka i dopiero w drugiej uprzednio ja ustawiajac lub przynajmniej opusc moto i pare razy docisnij mocno przod to sama sie ustawi.