Dzisiaj jest 23 lipca 2025, 14:34

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Prośba o pomoc.

Miejsce przeznaczone do ogólnych rozmów na temat motocykli Honda ;)

Moderatorzy: maciekx, Tytus

Awatar użytkownika

Pochwały: 5
Motocykl: CBR 900 RR, CBR 1100 RR
Rok produkcji: 1997

Post » 18 lutego 2010, 17:41

Jak jesteś zainteresowany zobacz jak model który Cie interesuje wygląda i chodzi na żywo. Trza by się też nim było przejechać najlepiej. Zobacz kilka egzemplarzy z okolicy jakie Cie interesują, następnie jedź do tego komisu co linka podałeś i bedziesz miał porównanie. Mają dużo motocykli na allegro i wyglądają one (przynajmniej na zdjeciach) przyzwoicie. Takie w ciemno branie to nie polecam :okulary2:

ACHA. ojciec ma na sprzedaż swoja lalunie
Jak szukasz naprawdę pewnego moto polecam! ;)klik

Pochwały: 2
Motocykl: 954rr
Rok produkcji: 2002

Post » 19 lutego 2010, 07:09

krystian169
To co koledzy wyżej piszą to jest w tym racja odnośnie jakiegoś ubranka na moto.
Najlepiej skóra, wysokie buty i przyzwoity kask (nie musi być na początku nie wiadomo jaki)
Sama ekspolatacja to policz sam sobie
opona tylna (nowa) zalezy jak trafisz 350-500zł (mi opona w f3 wystarczyła 8000km)
Przednia podobnie
To też zalezy jak smigasz :) jak ruszasz ostro ze skrztżowania to szybko zrobi sie kwadrat :)
oleje, filtry to nawet nie pisze
ewentualna regulacja :)
Jak masz prace to spoko :) albo sponsora :)
Naprawde sam myslałem jak kupowałem moto że dam sobie rade ... i w sumie każda złotówke to na paliwo dawałem :) (uczyłem sie i nie miałem dochodów)
Sam przemyś sobie realnie jak to wygląda :)
Ale co byś nie chciał kupić, to pamiętaj żebyś kupił to co chcesz i Ci sie podoba, i wydaj nawet o 1000zł wiecej a bedziesz miał satysfakcje ze takiego sprzęta właśnie chciałeś :)
Ja na f3 w zeszłym roku
poczytaj to mój post na tamtym forum
http://www.honda-cbr.pl/forum/wyprawa-c ... -t873.html
a przez rok zrobiłem 15000km :) i policz sobie ile to paliwa poszło :) 15 000*srednio 6l beny * 4zł (czysto teoretycznie) = 3600zł :)

I jak mieszkasz kolo wrocławia to poproś kogoś zeby z tobą oglądnął moto :) zawsze druga osoba popatrzy realnie na sprawe :):)

Pozdrawiam i życze naprawde odpowiedniego wyboru

Awatar użytkownika

Pochwały: 6
Motocykl: 1000 RR HRC
Rok produkcji: 2007

Post » 19 lutego 2010, 11:08

Nie czytalem calego tematu bo troche leniwy jestem ale widze ze poszedles w dobrym kierunku i szukasz cbrki. Sam mialem kilka lat temu jedna f2 i latalem nia 2-3 sezony zero problemow wiec i w zeszlym roku kupilem ja znowu do stuntu i tez polatalem chwile. Moim zdnaiem jedne z najtrwalszych moto Hondy oprocz 900RR i wartych swojej kasy. Mimo wszystko nie dalbym juz teraz za nia 9 tak jak ta w szczecinie czy w gdansku bo to ze ma ladne plastiki to nie znaczy ze bedzie silnik ok. Jezeli chcesz cos pewnego na dluzszy okres czasu to cchwile sie wstrzymaj zima jest a napewno z 1000zl taniej znajdziemy Ci cos.
Mysle ze nawet jakbym popytal znajomych po weekendzie to by cos mieli fajnego tylko jesli jestes zainteresowany to wal na PW lub najlepiej na gg.

Motocykl: HONDA
Rok produkcji: 0

Post » 21 lutego 2010, 00:46

fesk pisze:krystian169
To co koledzy wyżej piszą to jest w tym racja odnośnie jakiegoś ubranka na moto.
Najlepiej skóra, wysokie buty i przyzwoity kask (nie musi być na początku nie wiadomo jaki)
Sama ekspolatacja to policz sam sobie
opona tylna (nowa) zalezy jak trafisz 350-500zł (mi opona w f3 wystarczyła 8000km)
Przednia podobnie
To też zalezy jak smigasz :) jak ruszasz ostro ze skrztżowania to szybko zrobi sie kwadrat :)
oleje, filtry to nawet nie pisze
ewentualna regulacja :)
Jak masz prace to spoko :) albo sponsora :)
Naprawde sam myslałem jak kupowałem moto że dam sobie rade ... i w sumie każda złotówke to na paliwo dawałem :) (uczyłem sie i nie miałem dochodów)
Sam przemyś sobie realnie jak to wygląda :)
Ale co byś nie chciał kupić, to pamiętaj żebyś kupił to co chcesz i Ci sie podoba, i wydaj nawet o 1000zł wiecej a bedziesz miał satysfakcje ze takiego sprzęta właśnie chciałeś :)
Ja na f3 w zeszłym roku
poczytaj to mój post na tamtym forum
http://www.honda-cbr.pl/forum/wyprawa-c ... -t873.html
a przez rok zrobiłem 15000km :) i policz sobie ile to paliwa poszło :) 15 000*srednio 6l beny * 4zł (czysto teoretycznie) = 3600zł :)

I jak mieszkasz kolo wrocławia to poproś kogoś zeby z tobą oglądnął moto :) zawsze druga osoba popatrzy realnie na sprawe :):)

Pozdrawiam i życze naprawde odpowiedniego wyboru

Dzięki za radę :) Studiuje zaocznie a w tygodniu pracuję także jeżeli chodzi o utrzymanie
moto nie powinno być problemów. Dzięki za linka już przeskanowałem go :) Gratulacje super wycieczki. Co do ubioru. Co polecacie? Chciałem się zmieścić w kwocie 2tys. lub lekko wykroczyć poza nią. Kombinezon proponujecie 2 cześciówkę czy jedno? Z garbem?(zajebiście to wygląda :)) Słyszałem dość dobre opinie na temat firmy Alpinestar. Kask Shoe czy coś innego.? Macie już pewne doświadczenie dlatego proszę o radę. Znalazłem komis Hondy w mojej okolicy (w końcu) i po dłuższej rozmowie na temat moto spytałem sprzedawcę czyj jeździ - oczekując odpowiedzi typu: liter Hondy. A on że SUZUKI, i rzucił jakimś modelem. Zamurowało mnie i zgłupiałem do reszty. :D :ooo:

Motocykl: 954rr
Rok produkcji: 2002

Post » 21 lutego 2010, 11:38

To jak studiujesz i pracujesz to spoko :)
Moto nie jest wyborem dla kogoś kto lubi oszczędzać :D
Z ubrań to cieżko powiedzieć czy jedno czy dwuczęsciowy kwestia co sie Tobie podoba :)
Ale myśle że do f3 to 2-częsciowy (moje zdanie) nie jeździłem w jedno częsciowym.
śmiagłem od zawsze w w 2-częsciowym i było mi wygodnie, jak potrzebowałem to w samej kurtce smigałem i dżinsach :) a już jaka firma to zalezy od kieszeni twojej :) arlen ness,alpinestars,suomy,berik .... dużo tego :) kwestia ceny
Co do kasku to właśnie idzie do mnie ICON ale faktycznie ludziska w forum chwała SHOEI
Jest jeszcze suomy itp itd...
Kogo sie nie spytasz to każdy ma inne zdanie na ten temat :)
Co do butów to sam mam sidi vertigo i mogę Ci je polecic :) (tylko ich cena) :)
Poczytaj sobie forum od deski do deski :) to znajdziesz napewno wiele ciekawych porad
Pozdro :)

Pochwały: 10
Motocykl:

Post » 21 lutego 2010, 12:42

w 2 tys to kupisz kask i moze buty zalezy wsztsko czy z gornej polki chcesz ;)

Awatar użytkownika

Pochwały: 1
Motocykl: gazela, SC33 :)

Post » 21 lutego 2010, 13:09

Za 2 tys to kask i buty są z półki średniej, ale już dosyć dobre :) trochę kijowy okres na zakupy masz (początek sezonu lada moment...)

Awatar użytkownika

Motocykl: Honda CBR 1000 RR orange
Rok produkcji: 2010

Post » 21 lutego 2010, 18:53

krystian169 gdybyś potrzebował pomocy przy oględzinach to niema problemu ,gdyz tesz posiadałem 600 i wiem co w niej moze piszczyc ewentalnie jakies inne moto , czesto jestem we wrocku wiec mozna sie jakioś zgadac :P słuze pomocą :) :) pozdro :mrgreen:

Awatar użytkownika

Motocykl: gixx k7

Post » 21 lutego 2010, 19:05

Jesli celujesz w alpinestarsa to kombi pewnie kolo 3000zl buty 1000zl zolw 400-500zl shoei 1500-2000zl rekawice ok. 300zl. Jak widzisz druga cebre bys kupil za stroj alpiny wiec z tymi dwoma tysiacami to sie nie wyrobisz;P Kombi bierz dwuczesciowe - jest o wiele wygodniejsze i bardziej funkcjonalne.

Awatar użytkownika

Pochwały: 11
Motocykl: Honda CBR 929
Rok produkcji: 2001

Post » 21 lutego 2010, 19:31

A ja bym Ci radził kupić używaną odzież, w 2000 zl wyrobisz sie bez problemu ;)

Motocykl: HONDA

Post » 22 lutego 2010, 15:36

Mike pisze:krystian169 gdybyś potrzebował pomocy przy oględzinach to niema problemu ,gdyz tesz posiadałem 600 i wiem co w niej moze piszczyc ewentalnie jakies inne moto , czesto jestem we wrocku wiec mozna sie jakioś zgadac :P słuze pomocą :) :) pozdro :mrgreen:

Dzięki że wyraziłeś chęć pomocy :) Wiadomość poszła na PW.

[ Dodano: Pon Lut 22, 2010 2:38 pm ]
Bartek_929 pisze:A ja bym Ci radził kupić używaną odzież, w 2000 zl wyrobisz sie bez problemu ;)

Odzież używana, ale skąd takową dostać? Z allle... ? Znasz może jakieś "sklepy" z używaną odzieżą? Nie słyszałem o czymś takim osobiście :)

[ Dodano: Pon Lut 22, 2010 2:39 pm ]
miazga pisze:Jesli celujesz w alpinestarsa to kombi pewnie kolo 3000zl buty 1000zl zolw 400-500zl shoei 1500-2000zl rekawice ok. 300zl. Jak widzisz druga cebre bys kupil za stroj alpiny wiec z tymi dwoma tysiacami to sie nie wyrobisz;P Kombi bierz dwuczesciowe - jest o wiele wygodniejsze i bardziej funkcjonalne.

:) Kurde troszkę za dużo :P Zaproponuj jakąś firmę którą śmiało możesz polecić :)

[ Dodano: Pon Lut 22, 2010 2:41 pm ]
wuja pisze:Za 2 tys to kask i buty są z półki średniej, ale już dosyć dobre :) trochę kijowy okres na zakupy masz (początek sezonu lada moment...)

Poczekam na początek sezonu jednak :) Nie ma co się napalać i bubla kupić :)

Awatar użytkownika

Motocykl: gixx k7

Post » 22 lutego 2010, 17:14

No to poradzic Ci moge tyle: jedz na motobazar i poogladaj, poprzymierzaj, podotykaj, popytaj sprzedawcow cos Ci sie spodoba napewno! Przez allegro ciezko kupowac jakie kolwiek ciuchy bo nigdy niewiesz jak to bedzie lezec na Tobie, gdzie Cie bedzie uwierac itp. Raczej nie kupuje sie uzywanego kasku, chyba ze znasz jego historie i pochodzenie, co do uzywanej odziezy to moze to byc dobra alternatywa dla Ciebie. A co do firm to tez nie moge sie zbytnio wypowiadac bo uzywam tylko tej jednej;) ale jest pierwsza klasa - niestety jest tez druga strona medalu czyli podrobki o czym jest juz temat na forum:/

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ogólne Dyskusje