walek patentów nie wymyślam Pomysł twój jest niezły można by zamiast podkładek . zastosować drewniane krążki. Widziałem w necie niektórzy taśmą zabezpieczaja niektóre miejsca ale jak ona chroni to nie mam pojęcia Przecież jak piaskarką grzmotnie to z taśmy nic nie zostanie chyba że tylko do malowania się ją stosuje. Przydała by się rada kogś kto takie rzeczy robi
ja szukam patentu na proszek i piaskowanie od razu bo tak bede robil sam muszę to zabezpieczyć dlatego pomysł z zakręceniem ale o drewnie nie pomyślałem może to i zdać egzamin hehe
naklejalem tasme papierowa i nic sie sie z gwintem nie stalo wygladal tak samojak przed malowaniem a po za tym jutro odbieram czesci od lakierownia proszkowego to zapytam jakiej tasmu uzywaja.
[ Dodano: Nie Lis 21, 2010 9:59 pm ] naklej kilka warstw tasmy izolacyjnej
ARNO, ja dzwonilem do kato do jednej firmy za samo piaskowanie ramy stelaża i wahacza powiedzieli od 300do 450 zł jeszcze musi obejrzeć jak to wygląda na żywo i w zależności jak to pójdzie .
crazyduck, jak odbierze3sz zapodaj foty
spoko tylko to jest wsk nudze sie wiec wracam do korzeni 300 -450 to cena kosmos u mnie w firmie mam piaskowanie za free a za np.wypiaskowanie calej wsk-i to koszt okolo 150 zl
no ja mam okazję wypiaskować cały moto stelaż ramę wahacz za 50 plus butelka ale robią tam ramy do mebli i się zastanawiam czy to piaskowanie nie zepsuje mi ramy . ale piaskują tam felgi aluminiowe więc myślę ze to nie problem z ramą , sam nie wiem
Mogę załatwić znajomego ,który piaskuje i maluje proszkowo co chcesz , kumpel dał do zrobienia graty z sc33 i za ramę,wahacz,półki,stelaż-e i jeszcze coś wziął 300zł - akurat kumpel chciał czarny półmat ,ale lakier można wybrać .
ja zaplacilem za malowanie calej wski 150 zl oczywiscie proszkowe kolego za malowanie akrylem na mokro tez wski 700zl i tak jak obiecalem fotki jedna przed druga po
[ Dodano: Pon Gru 13, 2010 5:24 pm ] po slaba jakosc bo z kom
no ładnie to wyszło mam takie dwie i też będą odrestaurowane w swoim czasie .
ja piaskuję moją ramę w połowie stycznia to zapodam foty jak to wyszło i cenowo tez dam cynka , myślę że komplet z felami półkami stelażami i ramą zamknę się w 200( + - )