» 18 marca 2011, 11:20
Jak chodzi o sprawdzenie i ewentualną regulację to zależy od tego jak się umówisz z mechanikiem ale jeśli ma płytki na stanie oraz postara się to oddasz rano i w ten sam dzień odbierzesz.
Zależnie od konstrukcji moto różnie jest (mi akurat sprawdzał Cziken929 wraz z innymi wymianami i regulacjami z okazji pierwszego dużego przeglądu 3 miesiące temu) ale w sportach zazwyczaj zrzucasz zbiornik, airbox , chłodnice , pokrywę zaworową i sprawdzasz luz.
Jak chodzi o korekcję luzu , wymianę płytek to już różnie jest czasem jakiś specjalny klucz trzeba (jak np VFR) ale też da się jakoś poradzić.
Ja podobnie jak chanbord i ktoś tam miałem pierwszy duży przegląd po 24tys zimą trzy miesiące temu i u mnie wystarczyło sprawdzenie , wszystko było w normie.
Przy okazji profilaktycznie wymieniono świece , balans wtrysków (był już potrzebny) , flapper mod , par mod, płyny , oleje itd standard.
Jak chodzi o samą płytkę to nie mam otwartej serwisówki więc Ci nie odpowiem , która nazwa.
Jest to charaktrerystyczna mała, płaska płytka o przekroju okrągłym - nie sposób pomylić w zestawieniu częsci.
[ Dodano: Pią Mar 18, 2011 10:22 am ]
Sprawdzenie to jakieś 200zł plus , minus zależnie gdzie. Polecam Czikena929 choć masz do niego kawałek i nie wiem czy jego kalendarz kogoś wciśnie jeszcze. Choć jemu reklamy robić nie trzeba.