Dzisiaj jest 06 czerwca 2025, 22:39

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Tor Kowno

Gdzie warto pojechać, spotkania, zloty, targi i inne imprezy motocyklowe które watro zwiedzić...

Moderatorzy: maciekx, Tytus

Pochwały: 5
Motocykl: S1000RR
Rok produkcji: 2012

Post » 18 maja 2011, 19:26

ja sie pytam co to za tor a ten i tu jakes pierdoły opowiada, rece opadają,
omnibus, co to wszyskie rozumy pozjadał i nawet wie co to jakies lity, brawo, kto robi za hostesse na słowacji, kto w jakiej grupie jeździ na pannoni, a kto skuterem.

wychodzi na to ,ze najlepiej o nic nie pytać, tylko nie rozumiem jednego po co jechac na tor i spac do poludnia zamiast wykorzystac dzień na jazdy, i po co wszyscy maja lap timery skoro to tylko zabawa, zreszta nic juz nie chce wiedziec o tym torze i tak nie pojade juz mi sie odechciało jechac i co kolwiek wiedziec na ten temat

Awatar użytkownika

Motocykl: cbr 1000 rr sc59 HRC
Rok produkcji: 2009

Post » 18 maja 2011, 19:43

marku chłopaki jadą dla frajdy zobacz jak ich wyglada plan zwiedzanie kielbaki itd , wiec to nie jest prawdziwy trening jak np u Grandysa tylko bardziej spotkanie ze znajomymi i szlifowanie jazdy przy okazji , a jak chcesz w Kownie polatać poważniej to musisz jechać na litweski trening a tu masz szczegóły toru
http://www.coffeeracers.lt/en/pages/trasos/kacergine
i sie nie zrażaj tylko wpadnij bo tor jest ciekawy z tego co wiem to możesz więcej poczytać w czerwcowym MŚ
Pozdrawiam i szczerze zapraszam

Awatar użytkownika

Motocykl: była SC33// szukam
Rok produkcji: 1998

Post » 18 maja 2011, 19:49

fajna sprawa z tym wypadem. chętnie bym się bryknął bo tor widziałem jedynie na zdjęciach :/ boje się tylko ze kichy narobię.

Jak ma być moto przygotowane? jakieś wymogi specjalne są?
Lewy pas, gaz i płynę...
54.036592,21.799654

Awatar użytkownika

Pochwały: 10
Motocykl: SC33
Rok produkcji: 0

Post » 18 maja 2011, 20:28

panowie o co to bicie piany....

wynajmuje tor w calosci pod nasze treningi, ktore sa kierowane dla tych ktorzy chcieliby nauczyc sie jezdzic i przelamac strach przed zakretami, czesto sa to osoby ktore nie maja doswiadczenia, nie chodzi o sciganie sie a o szlifowanie umiejetnosci, ktore niejednokrotnie z toru przydadza sie na ulicy a paniczne hamowanie przed winklem nie bedzie juz mialo miejsca

wyjazd jest dla poczatkujacych riderow, bez cisnienia i mysli ze kogos hamuje, ze ktos sie denerwuje ze nie moze nas wyprzedzic

chodzi o nauke i wspolne latanie a nie rywalizacje z kimkolwiek o cokolwiek

po ostatnim wyjezdzie wszyscy byli bardzo zadowoleni - jedni zwiedzali tor inni w malej grupie probowali swoich sil jezdzac troche ostrzej ale nikt nikomu nie przeszkadzal i nikt z nikogo sie nie nasmiewal, pozatym nocna impreza integracyjna byla mega fajna, opowiesci przy szklance bardzo ciekawe a wlasnie o taki klimat wyjazdu tu chodzi a nie o rywalizacje i CENZURA na granicy wyjazdu poza nitke toru

ledwo wrocilismy z wyjazdu a juz uczestnicy pytali kiedy nastepny wyjazd dlatego robie kolejna runde, a bedzie jeszcze jedna po tej, bede organizowac trzy wyjazdy w ciagu roku, mam nadzieje ze wszystko to nakreci sie bardziej i bedziemy mogli zapraszac coraz ciekawszych ludzi ktorzy nas wspomoga swoja wiedza

znam dobrze braci Kondratowicz i Daniela Mańkowskiego którzy w sporcie wyscigow motocyklowych sporo osiagneli i wiem ze wkoncu uda mi sie ich zaprosic na taki wyjazd jako instruktorow jazdy, jednak na te chwile nie mam takich funduszy - tymbardziej ze wyjazdy sa organizowane po kosztach

ale za to prawie kazdy jest w stanie sobie na taki wyjazd pozwolic bo koszt calkowity takiego wyjazdu zamyka sie w granicach 550 pln od osoby chociaz zalezy to od ilosci paliwa jakie wypala motocykl, dlatego np. organizuje wspolny transport dla motocykli - uda sie w ten sposob obnizyc koszta

w kazdym razie nie ma o co sie klocic, to co chce wdrozyc to trening i nauka jazdy po torze dla kazdego kto po prostu chce sprobowac bez spejalnych wymagan

Ezio pisze:Jak ma być moto przygotowane? jakieś wymogi specjalne są?

motocykl musi byc sprawny, miec sensowne ,nie 5 letnie, opony, sprawne hamulce itp. ogolnie zwykly motocykl ale nie na starych kartoflach ... wymagamy tylko kompletnego ubioru z ochraniaczami
Proste drogi sa dla szybkich motocykli... kręte drogi są dla szybkich kierowców... ja wole kręte :)

Pochwały: 5
Motocykl: S1000RR
Rok produkcji: 2012

Post » 18 maja 2011, 20:29

jakos juz nie chce.jechac na ten tor
ale zeby nie było ,ze robie za hostesse, nie mondre jest robic kogos za ciula kogo sie nie zna
Załączniki
Obraz 052.jpg

Awatar użytkownika

Pochwały: 11
Motocykl: SC57a
Rok produkcji: 2004

Post » 18 maja 2011, 20:39

Planuje ktoś ten wypad z Wa-wy lub okolic ?

Awatar użytkownika

Motocykl: sc 44
Rok produkcji: 2001

Post » 18 maja 2011, 21:23

fabiq, dopisz mnie do listy...na 90 % będę...do terminu zapłaty-jest czas, więc wszystko się wyjaśni...
mam już motocykl-myślę nad podpisem ;)

Awatar użytkownika

Post » 19 maja 2011, 11:35

miki, no i super, wystarczy chciec :) a nie marudzic, ostatnim razem bylo 2 chlopakow z ostrody pewnie ich znasz wiec pogadaj z nimi jak sie latalo :)
Proste drogi sa dla szybkich motocykli... kręte drogi są dla szybkich kierowców... ja wole kręte :)

Awatar użytkownika

Pochwały: 11
Motocykl: SC57a
Rok produkcji: 2004

Post » 19 maja 2011, 14:10

Qwa w tym czasie jest Ersberg Rodeo i planuję kibicować Błażusiakowi ale jak coś się zmieni to pytanie czy będzie transport zbiorowy do Kowna ? bo mocno myślę na dołączeniem do imprezy :one:

Awatar użytkownika

Post » 19 maja 2011, 22:54

Obrazek

szczegoly > http://www.motobracia.pl/index.php?opti ... &Itemid=90

jestem w trakcie zalatwiania transportu na wieksza ilosc motocykli

Awatar użytkownika

Motocykl: sc 44
Rok produkcji: 2001

Post » 21 maja 2011, 08:27

małę sprostowanie... ;)
miki- CBR 929 - morąg :D
mam już motocykl-myślę nad podpisem ;)

Awatar użytkownika

Post » 21 maja 2011, 22:42

spora ekipa sie juz zebrala :D oj bedzie piekłoooooooooooooo :D

PoprzedniaNastępna

Wróć do Podróże, wypady, zloty, ustawki