panowie o co to bicie piany....
wynajmuje tor w calosci pod nasze treningi, ktore sa kierowane dla tych ktorzy chcieliby nauczyc sie jezdzic i przelamac strach przed zakretami, czesto sa to osoby ktore nie maja doswiadczenia, nie chodzi o sciganie sie a o szlifowanie umiejetnosci, ktore niejednokrotnie z toru przydadza sie na ulicy a paniczne hamowanie przed winklem nie bedzie juz mialo miejsca
wyjazd jest dla poczatkujacych riderow, bez cisnienia i mysli ze kogos hamuje, ze ktos sie denerwuje ze nie moze nas wyprzedzic
chodzi o nauke i wspolne latanie a nie rywalizacje z kimkolwiek o cokolwiek
po ostatnim wyjezdzie wszyscy byli bardzo zadowoleni - jedni zwiedzali tor inni w malej grupie probowali swoich sil jezdzac troche ostrzej ale nikt nikomu nie przeszkadzal i nikt z nikogo sie nie nasmiewal, pozatym nocna impreza integracyjna byla mega fajna, opowiesci przy szklance bardzo ciekawe a wlasnie o taki klimat wyjazdu tu chodzi a nie o rywalizacje i CENZURA na granicy wyjazdu poza nitke toru
ledwo wrocilismy z wyjazdu a juz uczestnicy pytali kiedy nastepny wyjazd dlatego robie kolejna runde, a bedzie jeszcze jedna po tej, bede organizowac trzy wyjazdy w ciagu roku, mam nadzieje ze wszystko to nakreci sie bardziej i bedziemy mogli zapraszac coraz ciekawszych ludzi ktorzy nas wspomoga swoja wiedza
znam dobrze braci Kondratowicz i Daniela Mańkowskiego którzy w sporcie wyscigow motocyklowych sporo osiagneli i wiem ze wkoncu uda mi sie ich zaprosic na taki wyjazd jako instruktorow jazdy, jednak na te chwile nie mam takich funduszy - tymbardziej ze wyjazdy sa organizowane po kosztach
ale za to prawie kazdy jest w stanie sobie na taki wyjazd pozwolic bo koszt calkowity takiego wyjazdu zamyka sie w granicach 550 pln od osoby chociaz zalezy to od ilosci paliwa jakie wypala motocykl, dlatego np. organizuje wspolny transport dla motocykli - uda sie w ten sposob obnizyc koszta
w kazdym razie nie ma o co sie klocic, to co chce wdrozyc to trening i nauka jazdy po torze dla kazdego kto po prostu chce sprobowac bez spejalnych wymagan
Ezio pisze:Jak ma być moto przygotowane? jakieś wymogi specjalne są?
motocykl musi byc sprawny, miec sensowne ,nie 5 letnie, opony, sprawne hamulce itp. ogolnie zwykly motocykl ale nie na starych kartoflach ... wymagamy tylko kompletnego ubioru z ochraniaczami