Dzisiaj jest 08 czerwca 2025, 01:28

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Bardzo dziwna sprawa

Tematy dotyczące ogólnych zagadnień Hondy Fireblade CBR929RR SC44 2000-2001

Moderatorzy: maciekx, Tytus

Motocykl: Fireblade 929
Rok produkcji: 0

Post » 24 maja 2011, 23:18

Swojego czasu mialem podobną propozycje od jakiegoś angola by dokonać transakcji przez Paypal;)
męczył mnie mailami przez dwa tygodnie chyba, że to jest pewne itp itd ;) A moje przypuszczenie że to naciągacz rosło wprost proporcjonalnie do ilości maili przez niego przysyłanych ;) odradzałbym te akcje...;)

Przy okazji tego typu scen aż ciśnie mi się na usta moja niedawna sytuacja ;) mianowicie rzekomy kupiec który najpierw podzwonił, popytał, podowiadywał się różnych rzeczy nt. mojego motocykla umówił się ze mną na oględziny następnego dnia. W dzień rzekomego przyjazdu nagle gość do mnie pisze sms że jest już prawie w moim mieście ale ma problem bo nie ma kasy na koncie żeby zadzwonić do innych sieci a musi zadzwonić do matki żeby mu podała nr pin do konta bankowego i zwiekszyła dzienny limit wypłaty do 10 000zł :P poprosił mnie żebym mu napełnił konto komórkowe za 25zł ;P odrazu wiedziałem że wali ściemę aż miło ;) nie mogłem wyjść z podziwu jakimi capami mogą okazać się ludzie ;) mała "CENZURA" przez telefon że chyba ma mnie za idiotę oczywiście go nie ominęła ;) pozatym szybko się rozłączył ;)

Pochwały: 5
Motocykl: CBR SC28
Rok produkcji: 0

Post » 26 maja 2011, 20:09

Hmmm.... Paypal powiadacie. Ja tam bym się zgodził, tylko na moich warunkach. Jeśli faktycznie będzie chciał kupić to kupi, a sprawa jest prosta. Jeśli woli robić transakcję Paypal jego wybór ;)

A wygląda to tak:
Umawiamy się na wpłatę całej kwoty na kilka dni przed odbiorem towaru.
Ja przelewam kwotę z Paypal na swoje konto w banku i wówczas gość odbiera towar.
I wszyscy są zadowoleni.

Oczywiście zawsze można powiedzieć że to sprzedający możne kogoś "wydymać", ale jak ktoś chcę robić deal jakimś shitem po co bronić.
Jego wybór, moje zasady. :!:

Awatar użytkownika

Pochwały: 13
Motocykl: CBR929
Rok produkcji: 2000

Post » 29 maja 2011, 23:23

ooo własnie ;] oto chodzi .
MILO pisze:Jego wybór, moje zasady. :!:

Poprzednia

Wróć do Ogólne (CBR929RR SC44)