40z z tyłu nie warto jak dla mnie, mi teraz strzelił łańcuch i bede chcial miec z tylu 42z a nawet 44z co by na gumie sie lepiej latało Macie moze gdzies takie zestawy do kupienia z 42-44zębami ?
Odswierze temat. Czy po zmianie zebatki w Hondzie sc 57a 04-05r z 40z na 42z z tylu sa duze roznice w v-max i jak tak to jakie?? Przy jakich obrotach osiąga 299? pozdrawiam!
chyba licznikowe 299... wg przelozen to po zmianie z 40 na 42 stracisz 15 km/h na vmax czyli 280,8km/h na 6 biegu przy 11700 rpm , oryginal osiaga 294 vmax wg przelozen z oryginalna opona 190/50
Na tej stronie http://www.gearingcommander.com/ wybierasz swoje moto, wpisujesz zębatki i podaje prędkość max i na każdym biegu (realne nie licznikowe). Żeby licznik nie przekłamywał zakłada się speedohealer i po kłopocie
super ten kalkulator w moim temacie też teraz go znalazłem ktoś link wkleił przy mojej oponie 190/55 przełożeniu 16/40 najbardziej opłaca się wymienić przednią zębatkę na mniejszą o jeden ząb i wtedy jest najbardziej zbliżone do serii dokładniej było by do tylnej dołożyć dwa zęby ale cena samej zębatki jest dużo większa