Kolego, nie powiem Ci ceny, ale z tego co ja gadałem z ludźmi nawet tu na forum, a miałem identyczną sytuacje jak Ty to każdy proponował kupić jakiś pewny silnik, bo różnie ludzie gadają o remoncie panewek...
Jakby nie patrzeć, to Twój przypadek byłby dość ciekawy, bo zwykle każdy się budził, już po ptakach, że padła mu panewka/panewki.
Skucior, przeczytaj cały temat. Kolega ma szansę uratować ten motor, bo w jego przypadku wał prawdopodobnie nie jest jeszcze naruszony. A we wszystkich innych przypadkach waliło już ostro w silniku.
Lukki i co z tego? Mój wał też jest jak nowy, silnik rozebrałem i wał jest ładny. Chodzi o to że do takiego remontu to trzeba mieć pojęcie, a czasem może się posypać taki remontowany silnik, ja bym szczerze mówiąc nie ryzykował, a z silnika starego na częsci i tak troche kasy można odzyskać. Takie moje zdanie
Skucior, tu nie chodzi o to czy wał jest ładny czy brzydki A oto czy jest prosty.
I masz rację, trzeba znaleźć porządny serwis, który to dobrze zrobi.
Ale według mnie gra jest warta świeczki, bo ok poszukasz nowego silnika. Co będzie jak trafisz też uszkodzony? I np. panewki odezwą się po 500km? Już go nie oddasz sprzedawcy. Każdy oczywiście ma prawo wyboru ale ja bym zaryzykował w tym szczególnym przypadku.
Panewki w hondzie 1 tzn 2 polpanewki okolo 90 zł to masz razy 5 na podpory walu i razy 4 na korby kolory panewek muszisz dobrac według kodów na bloku wale i korbowodach w serwisowce masz tabelki jakie panewki dobrac ,ale slabe cisnienie oleju toniekoniecznie panewki jak ci nic nie suka w silniku tp musisz posprawdzac reszte np pompa oleju zawor bezpieczenstwa itd
panowie sciaglem miske olejowa , tam malutkie opilki - jakby braz - czy mosiadz , i tu pytanie czy w zdrowym moto moze byc choc jedna?
co do remontu to panawek nigdzie nie znalazlem, moze ma ktos namiary ??
widzialem rowniez na allegro caly wal korbowy za 300zl czy takie cos moze dac rady?
Jesli masz "zloto" w oleju to kwestia panewek jest juz praktycznie potwierdzona. Najsampierw padaja panewki korbowodowe na 3 korbie , wiec od nich mozesz zaczac dalsza weryfikacje aby miec 100% pewnosci.
Panewki tylko ASO Honda, koszt jak wyzej napisane.
Co do uzywanego walu to loteria, niestety zazwyczaj w tych silnikach padaja wlasnie panewki wiec sa duze szanse ze mozesz trafic na wal podobny do twojego, albo jeszcze gorszy. Jesli juz to szukał bym silnika z peknietym blokiem lub uszkodzona skrzynia i probował kupic z niego sam wał, nastepnie dobrac wszystkie nowe panewki i powinno hulac. Samemu pewnie sie za to nie bedziesz zabierał wiec mechanik powinien sprawdzic wymiary walu, jego owalizacje i czy jest prosty, wtedy dopiero mozna montowac nowe panewki. Niestey z doswiadczenia wiem ze jesli silnik pochodzi troche na kleknietych panewkach to wał bardzo szybko sie krzywi i kupsko na maxa sie robi, po naprawie chodzi kilkaset km i znow klepie.