Dzisiaj jest 06 czerwca 2025, 20:40

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Oceniamy ogłoszenia z internetu - SC59

Tematy dotyczące ogólnych zagadnień Hondy Fireblade CBR1000RR SC59 2008-2016

Moderatorzy: maciekx, Tytus

Motocykl:

Post » 03 stycznia 2013, 09:44

Wujek pisze:Oglądałem ten sprzęt właściciel był gotów oddać go za 28000 zł niestety cena nie adekwatna do stanu motocykla. Poszukaj we wcześniejszych postach opisywałem co nieco o tym moto.

Odnalezione ;) za tak młody rocznik w takim stanie to nawet cena nie robi rewelki, trzeba chyba faktycznie poczekać do początku wiosny ;)

Awatar użytkownika

Motocykl: Honda Crosstourer
Rok produkcji: 0

Post » 03 stycznia 2013, 11:44

AndrewOP pisze:http://otomoto.pl/honda-cbr-1000-rr-M3455901.html chyba cena jeszcze po dogadaniu będzie naprawdę fajna za ten rocznik jeżeli ktoś szuka takiego rocznika, a może nareszcie inni też zrozumieją że za starsze roczniki powinni kubeł zimnej wody na głowę i wszystkie ceny do poprawki bo inni czekają ;)

Nie bądź kolego taki hop do przodu. Cena to nie tylko rocznik ! To również stan techniczny, dodatki....
Jeśli mam sprzęt w doskonałym stanie i potrafię udokumentować jego historię i przebieg to za byle pieniądz go nie oddam. KAŻDY ceni to co ma a szczególnie gdy sprzęt jest istotnie w świetnym stanie. Cena Oczekiwana przez sprzedającego to tylko cena wywoławcza i rzadko jest to cena transakcyjna.
Tym bardziej więc żal gdy za odnośnik przyjmuje się ceny analogicznych roczników tyle że łatanych i sklejanych przez "garaźowych fachowców" , gdzie dawcami części do przeszczepu są wraki ze szrotów.
Przychodzi do mnie taki kupiec i już od progu krzyczy po ile chodzi ten rocznik na znanym portalu aukcyjnym. Tyle, że nawet na owym portalu te sprzęty są oferowane w cenach, które miszczą się w pewnych widełkach, i to zwykle dość szerokich ! Tzw. okazje to margines. Reszta w "dobrych" cenach to niestety sprzęty z "przeszłością".
Te bez przeszłości wypadkowej są zawsze w wyższej cenie bo ich właściciele wiedzą co mają i to cenią.
Nie jestem handlarzem a jedynie oferowałem swoją maszynkę na sprzedaż bo kupiłem drugą.
Jeśli jednak miałbym ją oddać za grosze to wolę ją przerobić na torówkę, przynajmniej wiem co mam i to od nowości !!!

Pochwały: 5
Motocykl: S1000RR
Rok produkcji: 2012

Post » 03 stycznia 2013, 13:35

e tam, roznie jest ze sprzedazą, moja była w super stanie, a oddałem za bezcen zeby tyko sie pozbyc , bo ile mozna jezdzic jednym motorem.

Motocykl:

Post » 03 stycznia 2013, 14:12

JacekJ pisze:Nie bądź kolego taki hop do przodu. Cena to nie tylko rocznik ! To również stan techniczny, dodatki....
Jeśli mam sprzęt w doskonałym stanie i potrafię udokumentować jego historię i przebieg to za byle pieniądz go nie oddam. KAŻDY ceni to co ma a szczególnie gdy sprzęt jest istotnie w świetnym stanie. Cena Oczekiwana przez sprzedającego to tylko cena wywoławcza i rzadko jest to cena transakcyjna.
Tym bardziej więc żal gdy za odnośnik przyjmuje się ceny analogicznych roczników tyle że łatanych i sklejanych przez "garaźowych fachowców" , gdzie dawcami części do przeszczepu są wraki ze szrotów.
Przychodzi do mnie taki kupiec i już od progu krzyczy po ile chodzi ten rocznik na znanym portalu aukcyjnym. Tyle, że nawet na owym portalu te sprzęty są oferowane w cenach, które miszczą się w pewnych widełkach, i to zwykle dość szerokich ! Tzw. okazje to margines. Reszta w "dobrych" cenach to niestety sprzęty z "przeszłością".
Te bez przeszłości wypadkowej są zawsze w wyższej cenie bo ich właściciele wiedzą co mają i to cenią.
Nie jestem handlarzem a jedynie oferowałem swoją maszynkę na sprzedaż bo kupiłem drugą.
Jeśli jednak miałbym ją oddać za grosze to wolę ją przerobić na torówkę, przynajmniej wiem co mam i to od nowości !!!

Kolego bez zbędnej agresji, po części się z tobą zgodzę niektórzy są idealistami co do swoich sprzętów maja je od nowości i faktycznie ze względu na historię mogą wymagać ceny ale też bez przesady wiadomo że nawet nowy motocykl z roku na rok traci i trzeba się z tym pogodzić, a co do większości sprzętów u nas w kraju niestety ale nie wiele jest tych bez nawet najdrobnieszej przeszłości, szczególnie w motocyklach tego typu, chyba że ktoś lubi sporta używac do jazdy na wprost albo po rybkę na weekend,
Nikt tu nie mówi o oddawaniu za grosze, choć i czasem uda się taka okazja ;) bo jest sprzęt do kupienia od kogoś pewnego za dobre pieniądze wiec ktoś sprzedaje swój bo po co ma się marnować w garażu jak ktoś inny może dalej z niego korzystać
A w większości i tak chcą za sprzęta zaporową cenę bo może się uda sprzedać, a po przejechaniu xxx kilometrów i oględzinach okazuje się że to kolejny kibel do kolekcji na drodze poszukiwań i strata czasu i pieniędzy

Oczywiście niechcę tą wypowiedzią nikogo urazić, każdy używa jak lubi,
Ale z cenami naprawdę w większości to przesada wszczegulności że są modele bardzięj i mniej udane i trzeba sie z tym pogodzić bez względu na rocznik

Post » 03 stycznia 2013, 14:17

zupełnie nowa sc59 mozna kupic za 30 tys, to po co brac uzywana za 28 czy 29

Motocykl:

Post » 04 stycznia 2013, 19:39

http://allegro.pl/honda-cbr1000rr-1000r ... 41481.html
Jest ktoś może z Radomia lub okolic żeby zobaczyć co to za sprzęt, sprzedający dostał go w rozliczeniu, z tego co mówił podobno jest sprowadzony z USA co oczywiście nie może być ale może poprostu niewie, podobno pierwsza rejestracja w kraju 2012 wiec dziwne jest że rok produkcji 2009 a rejestracja 2010 co nie pasuje do malowania, ale może on coś namieszał bo nie zna tematu, ja mam 3,5h jazdy więc nie bardzo mi pasuje żeby się rozczarować

Post » 04 stycznia 2013, 22:09

popros o VIN i zaraz bedzie wszyko wiadomo

Motocykl:

Post » 05 stycznia 2013, 23:46

http://otomoto.pl/honda-cbr-1000rr-nowy ... 03851.html
Czy jest jakiś kolega z Gdańska który obejrzałby wstępnie tego fajerka ??
Mam "tylko" 700 km ale jeśli byłoby warto to pojechałbym potargować się.
Kurde-niecierpliwy jestem-chciałbym już polerować lakier w garażu i czekać na wiosnę-hahaha

Pochwały: 104
Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
Rok produkcji: 2005
Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)

Post » 06 stycznia 2013, 07:59

Purdzia, ona już wisi koło roku
Oddam nerkę za cbr :)

Motocykl:

Post » 06 stycznia 2013, 12:59

To faktycznie racja-musi być coś z nią nie tak,zwłaszcza ,że cena nie wygórowana.
Trzeba się uzbroić w cierpliwość.

Post » 06 stycznia 2013, 13:34

ze wisi to nic nie znaczy, tylko czy ktos ogladał

Motocykl:

Post » 06 stycznia 2013, 14:14

Jednak należy coś podejrzewać,skoro przez cały sezon nie została sprzedana a w tym czasie poszły do nowych właścicieli o wiele droższe motorki.nawet ty Marku dosyć szybko sprzedałeś pomimo tego ,że było po sezonie.Oczywiście może być to sprzęt super,i ze zdjęć tak wygląda ,ale mnie to trochę dziwi,że tak długo wisi.

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ogólne (CBR1000RR SC59)