Dzisiaj jest 07 czerwca 2025, 21:56

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Sytułacja w Domu po zakupie 1000rr i ogólnie Motocykla :-)

Tematy dotyczące ogólnych zagadnień Hondy Fireblade CBR1000RR SC57 2004-2007

Moderatorzy: maciekx, Tytus

Motocykl: Honda 954
Rok produkcji: 2002

Post » 13 lutego 2009, 00:26

ja ja kupiełem pierwsze moto to 2 tygonie musialo stac u kolegi schowane w garazu, byla wojna straszna, potem tata troche zmiekl i pozwolil przyprowadzic do domu ale jak by mama sie pytala to on nic nie wie
z czasem(jakies 2 miesiace) nawet im przeszlo ale mama zawsze jak gdzies jechalem to bala sie o mnie(telefony, czekala kiedy wroce)-uroki mieszkania z rodzicami :) :)
jak sprzedalem na koniec sezonu byla wniebowzieta...ale nie na dlugo...za 3 tygodnie w garazu zamieszkala 954 ale tylko na 24h i musialem czym predzej ja zabierac bo do akcji wkroczyl młotek :shock: , na szczescie nie mogla otworzyc garazu.
Honde zabralem do kolegi i tam stala ponad 2 miesiace, oczywiscie w domu wojna z matula, tata spox, nawet czasami chodzil ja ogladał. Po 6 miesiacach od kupna mama nadal oswaidcza mi, ze jak przyprowadze to"zło" na podworko potnie mi opony i urwie lusterko :D :D :D
niedlugo sie przekonamy jak sie potoczy sytuacja bo sezon sie zbliza a moto wole miec pod reka(nawet po to zeby isc wieczorem popatrzyc na nią) niz ganiac na dzialke

pozdro dla wszystkich

Motocykl: 1000 rr
Rok produkcji: 2005

Post » 13 lutego 2009, 00:27

Tak wygląda powód sytuacji w domu :) ale jak zobaczyłem Pierwszy raz to już nie chciałem żadnego innego :D :) a rozglądałem sie za różnymi... :| . Po prostu LOVE :)
Jak obczaję co i jak i porobię fotki to zamieszczę ciekawostki to tarcze Indiglo i ringi nawet fajny efekt :-)
Starszy jeszcze zanim kupiłem to go naprowadzałem na temat tak w żartach :lol: to mówił że moto taki mały jak cofnie albo przejedzie dostawczakiem to nie Jego wina a Pamiętam jak raz wjechał mi w motorower lata temu ale HONDY bym nigdy Mu nie wybaczył .
Załączniki
1000RR.jpg
Tak wygląda powód sytuacji w domu :) ale jak zobaczyłem Pierwszy raz to już niechciałem żadnego innego :)

Awatar użytkownika

Pochwały: 15
Motocykl: 1000RR Repsol

Post » 13 lutego 2009, 00:45

no pieeekna kolego, gratuluje, bardzo podoba mi sie to malowanie usa -czarne z big wing'iem 8) , komin yoshi jest tu oczywiscie na duzy plus :twisted:
super!, oby sie dobrze sprawowala
naprawde mi sie podoba...

ps: powiedz tacie ze jak ci przypadkiem wjedzie w niunie to jego dostawczaka zupelnie przypadkiem przejada 3 walce :twisted: :twisted: :twisted:
:mrgreen:

Motocykl: Fireblade 929
Rok produkcji: 0

Post » 13 lutego 2009, 08:24

widzę że już niedługo na forum będziemy może też udzielać porad sercowych to forum motocyklowe a nie kącik terapeutyczny

Motocykl: CBR 929

Post » 13 lutego 2009, 10:27

petewro - temat jak najbardziej motocyklowy bo okazuje sie ,ze dotyczy lub dotyczył pewnie 90 % z nas .
Ja akurat nie miałem takich przejsc a Mama zawsze była troche zła jak pozbywałem sie kolejnych maszyn . Duzo zalezy od nas samych , jak potrafimy upewnic naszych bliskich swoim zachowaniem ,ze to co robimy nie jest złe i niebezpieczne . I nie dotyczy to tylko motocykli bo dajacych duzo frajdy a jednoczesnie bedacych niebezpiecznymi jest wiele przeroznych pasji . Poza tym troche zrozumienia dla Naszych bliskich sie nalezy . Oni to robia z troski o Nas a to wazne :)
---
Pozdrawiam
Jacek FireBlade '01
Jacek

Awatar użytkownika

Motocykl: Honda 900 RR sc28/sc33

Post » 13 lutego 2009, 22:44

Che che u mnie nic nie mówili bo od poczatku wiedzieli że to moja pasja sami kupili mi kiedyś motorynke :-) bo brat już miał no i zaczeło sie :-) Mama kiedyś pokręciła głową , i nie chcee ze mna jeżdzić che che a na ETZ jeżdziła :-)

Awatar użytkownika

Pochwały: 1
Motocykl: Była SC57,SC44,SC50 i obecnie SC57
Rok produkcji: 2004

Post » 13 lutego 2009, 22:45

U mnie mamcia jak to mama martwiła sie aby nic się nie stało.Ojczulek stary motocyklista więc czuł blusa a żonka sama mnie namawiała zawsze na coś młodszego i ostrzejszego. Gdy jej pokazałem 1000RR że taki teraz będzie to niemogła się doczekać aż stanie przed domem, wiec żonke mam spoko.

Motocykl: 1000 rr

Post » 13 lutego 2009, 22:51

No nie powiem niektórzy to mają Tolerancyjnie :) , Ja niestety ale narazie Popiera Mnie tylko 75% rodziny Ze Starszym tylko ostre wymiany zdań ale też powoli cichnie może sie pogodzi z Faktem dokonanym Jedno Jest Pewne Prędzej oddam Życie nić 1000RR :) .
Nie wiem Czy to plotki ale podobno ze 3 tygodnie zimy ma być i Wiosna Pewnie Ściema ale jak się ma takie Cacko to Życie sama Nadzieją jest Piękne .
Pozdrawiam

Awatar użytkownika

Pochwały: 2
Motocykl: FRANEK

Post » 13 lutego 2009, 23:26

Ja moich starszych nigdy nie informowałam o zamiarze kupna moto bo i tak próbowaliby mi to wybić z głowy :x zawsze sie dowiadywali długo po fakcie i przez przypadek :lol: O najnowszym nabytku mama dowiedziała się jak wrzuciłam zdjęcie franka na NK :twisted: Że też kurde zapomniałam, że mamę mam w znajomych... :|
Po ostatnim wypadku chciała mnie do kaloryfera przywiązywać żebym nie wychodziła na moto ale jakoś już przebolała moje nowe cudo :mrgreen:
Tata za to zlewa to totalnie... jak miałam pierwszego większego dzwona to akurat mijał miejsce wypadku jadąc do pracy i nawet sie nie zatrzymał widząc rozwaloną córę i jej moto 8) cóż za zimna krew... mógł chociaż pomóc zbierać tajle :mrgreen:
Franek mój to jest to, kocham go!

Awatar użytkownika

Motocykl: Honda 900 RR sc28/sc33

Post » 13 lutego 2009, 23:43

No twardego masz ojca :?

Awatar użytkownika

Motocykl: CBR 1000rr kosa z USA

sisi

Post » 13 lutego 2009, 23:44

witajcie ja tez mialem fajna przygode. jak mieszkalem w polsce to zawsze chcialem miec moto ale nie bylo mnie stac i mama sie cieszyla ze jak mam kupic moto to dolozy mi swoja kase aby kupic jakies lepsze auto. gdy wyjechalem za granice to pierwsza mysl to aby jak najszybciej zarobic ma CBR-ke. po kilku miesiacach kupilem swoja ukochana 954. kupilem ja w polsce. jadac po moto bylem z dziewczyna ktora odradzala mnie ze cos mi sie stanie ze zgine i abym tylko nie jechal. a ja do niej tak...ze milosc do hondy jest wieksza niz do jakiejkolwiek dziewczyny....(oby tego nie widziala)ale gdy zobaczyla na zywo moto to pokochala ze mna motocykle. jezdzila ze mna dzien i noc po zakupie moto tak bardzo jej sie spodobalo. i teraz wie ze to nie motocykle zabijaja tylko ludzie ktorzy nie umiejetnie je prowadza. moi rodzice nic nie wiedzieli ze jestem w polsce i ze chce kupic moto. zajezdzam do domu staje przed wejsciem i robie BACZKA....spaliem troszke opony aby wiedzieli ze syn wrocil..hehe, mama wyszla i pierwsze co powiedziala to" CENZURA synku czy ty madry jestes, chcesz sie zabic" a tata powiedzial tak " co to za bandyta jest". pogodzili sie z tym ze mam we krwi moto i teraz nic nie mowia. jedynie gdy kupilem sc 57 to zapytali sie " a ile ten ma koni...?????
"POLICJA "stoj bo strzelam .......... ze sprzegla hehe

Awatar użytkownika

Pochwały: 2
Motocykl: FRANEK

Post » 13 lutego 2009, 23:48

Tomek RR pisze:No twardego masz ojca :?

no, za to był pierwszy do robienia mi zastrzyków w brzuch jak miałam wylew wew. :mrgreen: tu sie przydał bo jakoś sama bym nie potrafiła sie kłuć :)
Franek mój to jest to, kocham go!

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ogólne (CBR1000RR SC57)