j.w robil ktos z was synchronizacje wtryskow? Bo mi wlasnie polecono ta operacje poniewaz gdy jest zimny obroty na ssaniu wskakuja az do 3.5 to troszke sporo ale pozniej opadaja i jest wszystko ok, narazie pytam o to z ciekawosci bo nie jest to nic powaznego ale moze w sezonie to zrobie:) pozdr,ps i jakie macie obroty najwyzsze przy zimnym silniku
Witam.
Pierwszy raz słysze żeby ktoś robił synchro wtrysków, przecież wtryskiwaczami steruje komputer i nie robi się żadnej synchronizacji. To jest jedna z największych zalet wtrysku i jego przewagi nad gaznikiem.
Witam nie słyszalem o synchronizacji wtrysków,gażników tak,ale i tak synchronizuje sie przepustnice wakuometrami,ja to sam sobie robie.wiec możę musisz przepustice zsynchroniazować a nie wtryski.pozdrawiam
Tak samo jak w silnikach gaźnikowych we wtryskach można synchronizowac przepustnice wakuometrami. Jednak raczej nie ma to wpływu na wysokość obrotów silnika na "ssaniu" lecz na równomierną prace silnika i lepsze wchodzenie na obroty. Może masz uszkodzony czujnik temperatury i błędny sygnał może powodować zwiększenie przez moduł dawki paliwa.
jak bym mial uszkodzony jakis czujnik temperatury to i pewnie by mi sie nie wlaczaly wiatraki itd czyli raczej twoja teoria jest bledna, jak kiedys wpadne na serwis to sie moze okaze co jest a wy jakie macie obroty na ssaniu i pozniej jak jest cieply
wiatrak nie jest załączany przez ten sam czujnik który informuje moduł o temp. silnika. Ja na zimnym silniku mam ok. 2300 obr/min a na ciepłym ok 1100-1200 obr/min
czyli jak moge to sprawdzic czy to to? i gdzie to wogole jest;) hmm ciekawi mnie to troszki bo w sumie to nie jest ani strasznie uciazliwe no ale moze kiedys bym to zrobil ale jak by byl duzy koszt to niee
Nie wiem gdzie znajduje sie ten czujnik w 929 i 954. Podejrzewam, że gdzies przy głowicy. Jutro po południu będę miał chwilę czasu to spróbuje zobaczyć przy moim moto gdzie on sie znajduje i sie odezwę.