To już lepiej siłownik zastąpić sznurkiem- chcesz schować tablice to ciągniesz za sznurek, okręcasz o kierownice i ogień

zbyszek007 pisze:I ten Twój projekt ma działać niby z siłownikiem od centralnego zamka?? Nie wiem ale jak dla mnie to szkoda zachodu bo ten siłownik po prostu się nie nadaje już wyjaśniam dlaczego. Siłownik uniwersalne nie mają żadnej blokady w skrajnych położeniach jeśli nie mają prądu. Żeby była taka blokada siłownik musi mieć cały czas prąd co moim zdaniem grozi spaleniem silniczka (prędzej czy później) który znajduje się w środku. W samochodzie siłowniki te sterowane są impulsami z centralki przy zamykaniu drzwi czyli dostają prąd przez np. ok 2 sek. ale jeśli Ty podłączysz tak tablice to ona się nie utrzyma w jednym położeniu jeśli siłownik nie będzie miał cały czas prądu. Siłownik porostu bez prądu chodzi lekko i nie jest w stanie utrzymać tablicy (tak mi się wydaje).
To już lepiej siłownik zastąpić sznurkiem- chcesz schować tablice to ciągniesz za sznurek, okręcasz o kierownice i ogień
Wróć do Modyfikacje i Tunning (CBR954RR SC50)
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości