Dzisiaj jest 12 listopada 2019, 03:15

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Ogłoszenie Admina
BRELOKI HONDA FIREBLADE.PL cena dla forumowiczów 10zł info na PW

Podłączenie wyświetlacza biegów do 929

Tematy dotyczące ogólnych zagadnień Hondy Fireblade CBR929RR SC44 2000-2001

Moderatorzy: maciekx, Tytus

 
Posty: 1
Rejestracja: 08 sierpnia 2008, 14:06
Lokalizacja: kutno
Motocykl:
Rok produkcji: 0

Podłączenie wyświetlacza biegów do 929

Post » 08 sierpnia 2008, 14:15

Witam zakupiłem wyświetlacz biegów firmy Acumen czy ktoś mógłby podpowiedzieć pod które kabelki podpiąć sie przy liczniku bo ze schematu niemoge sie dopatrzyc zabardzoa w instrukcji są tylko nowsze hondy

Awatar użytkownika
 
Posty: 1877
Rejestracja: 19 lutego 2007, 14:56
Lokalizacja: Katowice
Pochwały: 9
Motocykl: Honda Fireblade CBR1000RR SC59 REPSOL C-ABS
Rok produkcji: 2009
Samochód: Honda Civic TYPE-R FN2 CW

Post » 09 sierpnia 2008, 10:55

http://fireblade.pl/sc57b_licznik_biegow.php masz podane dokladnie jakie kolory sa w modelech! jest napisane:do 2003 roku czyli jak sama nazwa wskazuje wszystkie modele poniezej 2003 roku :P

 
Posty: 50
Rejestracja: 23 lutego 2008, 22:47
Lokalizacja: Błonie k/
Motocykl: CBR929RR
Rok produkcji: 0

Post » 01 września 2008, 22:55

Witam, ja kupiłem taki:
http://www.allegro.pl/item420345125_wys ... gd_02.html
i narazie testuję. 1,2,3 i 6 pokazuje bezbłędnie, natomiast coś jest nie tak z 4i5.
Muszę pobawic się jeszcze z kalibracją.
Zastanawiam się czy niepodpięcie czujnika sprzegła do wyswietlacza może powodowac jego przekłamania.

 
Posty: 36
Rejestracja: 24 czerwca 2008, 22:50
Lokalizacja: Gorlice
Motocykl: sc33 99r
Rok produkcji: 0

Post » 03 września 2008, 01:48

Karli, musisz dobrze wykalibrowac i ma dzialac, czujnik sprzegla nie ma nic do tego, te wyswietlacze robi moj znajomy :)

 
Posty: 50
Rejestracja: 23 lutego 2008, 22:47
Lokalizacja: Błonie k/
Motocykl: CBR929RR
Rok produkcji: 0

Post » 03 września 2008, 13:02

Ok, Kaczan dzięki, ale czy kalibrować w czasie jazdy czy na stojaku. Jakie obroty?
Wiesz mama problem z IV biegiem i lepiej w czasie jazdy to robić bo nie ma szarpnięć i moge równo na tym biegu przyspieszać. Obroty mają być równe, czy pełen zakres na danym biegu?
Ogólnie wyświetlacz jest OK i nie widzę sensu wydawać trzy razy tyle za Acumena.

 
Posty: 36
Rejestracja: 24 czerwca 2008, 22:50
Lokalizacja: Gorlice
Motocykl: sc33 99r
Rok produkcji: 0

Post » 03 września 2008, 18:38

Karli, jesli masz stojak to lepiej na stojaku to zrobic, ja miaem do dyspozycji niezbyt dlugi odcinek prostej i dopiero za 3 podejsciem sie udalo :D
nie musisz pelnego zakresu, poprostu powoli sobie przyspieszaj az dojdziesz do 6 biegu. to i tak dziala na zasadzie stosunku obrotow do predkosci, ktory jest staly dla poszczegolnych biegow, wyswietlacz moim zdaniem jest na tyle czuly na zmiane, ze wystarczy poprostu przejechac sie raz spokojnie i zmieniac wtedy kiedy sie wyswietli!

Awatar użytkownika
 
Posty: 815
Rejestracja: 03 września 2007, 01:21
Lokalizacja: Gorzów Wl
Pochwały: 1
Motocykl: SC44 01r. i ZX6R 02r. (stunt maszyna)
Rok produkcji: 2001

Post » 05 września 2008, 11:19

a do sc33 z 99 tez takie cos podejdzie???????

 
Posty: 36
Rejestracja: 24 czerwca 2008, 22:50
Lokalizacja: Gorlice
Motocykl: sc33 99r
Rok produkcji: 0

Post » 05 września 2008, 19:32

do mojej podeszlo
a tak serio to sa dwie wersje wyswietlacza, jedna ktora sie podpina pod czujnik biegu ze skrzyni i druga ktora przelicza stosunek predkosci do obrotow.
w sc33 nie ma czujnika wiec pozostaje wersja przeliczajaca.

Awatar użytkownika
 
Posty: 416
Rejestracja: 18 lutego 2008, 19:05
Lokalizacja: LONDYN
Pochwały: 7
Motocykl: CBR 929 + YZ 250f +DR-Z 400 E leśny naqrwiacz
Rok produkcji: 2001

Post » 01 stycznia 2009, 17:10

Siema !Nie mam 4 w moim moto przejechalem już 40 tys km bez niej ,ale powoli nie chce mi sie ciagle myslec na ktorym biegu jestem,zeby nie wrzucic "zonka"

Gdzie mozna kupic wyswietlacz biegów do 929?
-moze ktoś ma na sprzedanie?

Awatar użytkownika
 
Posty: 163
Rejestracja: 24 października 2011, 18:39
Lokalizacja: Jarosław
Pochwały: 4
Motocykl: SC44
Rok produkcji: 0

Re: Podłączenie wyświetlacza biegów do 929

Post » 26 października 2014, 18:11

Czy ktoś używa wyświetlacza biegów firmy Datatool?
http://allegro.pl/motocyklowy-wyswietla ... 20051.html
Zastanawiam się na założeniem takiego u siebie.

Awatar użytkownika
 
Posty: 179
Rejestracja: 01 października 2008, 09:12
Lokalizacja: Nowa Deba
Pochwały: 1
Motocykl: cbr 929rr
Rok produkcji: 2001

Re: Podłączenie wyświetlacza biegów do 929

Post » 29 października 2014, 06:07

przechuj ninia:)))


Wróć do Ogólne (CBR929RR SC44)

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość